Cay Strandén

Cay Strandén
VD

Datum för intervju: 2016-10-06

Stockpicker intervjuar
Polyplank

Clean Tech-bolaget PolyPlank går nu in i slutfasen av sin nyemission som stänger kommande måndag den 10 oktober. Polyplank vänder sig i huvudsak till fastighetsbranschen för försäljning av systemprodukter för utemiljö. Detta  med fokus mot större kommersiella fastighetsbolag och allmännyttan, som har stark miljöprofil och långsiktig förvaltning.

Efter en framgångsrik rekonstruktion under 2015 och första halvåret 2016 har bolaget förbättrat sin finansiella situation.  Genom den pågående nyemissionen avser man nu förbättra sin position ytterligare. I dagens intervju svarar PolyPlanks VD Cay Strandén på ett antal frågor om den pågående emissionen och om de målsättningar som satts upp för framtiden.

Kan du berätta lite mer om PolyPlank och om bolagets produkter för våra läsare?

PolyPlank har en egenutvecklad, patenterad process för att tillverka produkter genom att använda återvunnen plast och organiska fibrer utan kemiska tillsatser – ett polymerbaserat träkompositmaterial.

I Färjestaden där det finns en komplett anläggning som omfattar samtliga moment i produktionskedjan; granulering av plast och organisk fiber, samt produktframställning i både extruderingslinjer och formsprutor. De första produktområdena omfattade bullerskärmar, inhägnader och avskärmningar. 2004 började Bolaget tillverka olika lösningar för fastighetssektorn, till exempel återvinningshus och cykelbodar. Redan efter ett par år blev fastighetssektorn Bolagets viktigaste marknadssegment.

Vad är det som skiljer PolyPlank från eventuella konkurrenter?

Vi har en unik produkt som ingen annan har även att det finns liknande kompositprodukter. Vi är de enda som kan tillverka helt utan tillsatser eller bindemedel enligt ett hemligt recept. Våra konkurrenter måste tillsätta bindemedel för att lyckas göra motsvarande produkter. Vi har alltså hundra procent cirkulär produktion och är det ultimata miljövänliga alternativet.

Vad är anledningen till den pågående emissionen och vad ska likviden användas till?

Vi har fått chansen till en nystart och skall använda likviden för att satsa på att på rätt sätt utveckla företagets potential både gällande Marknad och Produktion

Vilka risker finns det för ert bolag?

Den största risken är att alla anställda inklusive jag själv inte utför sitt jobb, vilket inte kommer att ske. Vi har gjort en ordentlig omorganisering, och arbetar nu väldigt mycket mer fokuserat och effektivt än tidigare. Självklart finns det också andra risker, men detta är nog den största risken som vi ser det.

Hur ser era tillväxtplaner ut? Kan PolyPlank även komma att växa via förvärv?

Vissa mindre förvärv kan komma till såsom den pågående förhandlingen med Polyfiber i Norge som skulle ge oss en bas i Norge. Den stora tillväxten kommer emellertid kortsiktigt att ske med organisk tillväxt och då tack vare att vi arbetar med ledord som Ordning & Reda & Teamwork. För oss är det viktigt att de inte bara blir ord, de måste också genomsyra det dagliga arbetet.

Vad har ni för målsättningar med verksamheten för de kommande 3-5 åren?

Jag började min anställning 1 juli och har ännu inte tillsammans med styrelsen hunnit göra klar den strategiska femårsplan som skall tas fram. Jag kan emellertid säga att vi har för avsikt att satsa hårt på en ökad tillväxt, men den skall ske med fokus på lönsamhet.

Kan du som bolagets VD och frontman ge våra aktieintresserade prenumeranter din egen syn varför den pågående emissionen kan vara ett bra tillfälle att investera?

Det är ett unikt tillfälle att investera just nu när aktien står så lågt och företagets potential är enorm vilket vi nu kommer att jobba stenhårt med att realisera. Som tidigare sagt så var PolyPlank före sin tid men nu finns allt mera tecken på att tiden är mogen.

Om du är intresserad av mer information rörande PolyPlanks investeringserbjudande finner du denna på bolagets hemsida genom att klicka här.Senast uppdaterad: 2016-10-06 15:38:21

Veckans intervju

ZetaDisplay

Läs senaste intervjun

Veckans aktieanalys

Clas Ohlson

Clas Ohlson är en detaljhandelskedja. Företagets sortiment finns inom fem produktområden: ...

Läs hela analysen