Anders Storm

Anders Storm
VD

Datum för intervju: 2017-06-20

Stockpicker intervjuar
Sivers IMA

Sivers IMA är en ledande Europeisk leverantör av produkter baserade på mikro- och millimetervågsteknik och är internationellt erkänt som en stabil högkvalitetsleverantör. Bolaget har under lång tid utvecklat och levererat systemkomponenter som bl a används till radiolänkar inom mobil kommunikation, radarsensorer och testutrustningar.

Berätta lite om dig själv och din bakgrund.

Jag blev utnämnd till VD för Sivers IMA i augusti 2016 efter att ha arbetat i företaget som COO sedan februari 2015. Jag börjande min karriär inom ABB som management trainee på mitten av 90-talet. och har sedan dess arbetat på de flesta platser i värdekedjan inom data och telekombranschen. Sammantaget har jag nu över 20 års erfarenhet från data och telekombranschen och jag har haft olika ledande roller inom många företag tex Sony Ericsson och Birdstep Technology.

Kan du beskriva Sivers IMA och bolagets verksamhet för Stockpickers läsare?

Sivers IMA utvecklar, tillverkar och säljer chip, komponenter, moduler och subsystem baserat på egenutvecklad avancerad halvledarteknologi inom mikrovåg, millimetervåg och halvledarbaserade optiska produkter. 

Hur ser bolagets affärsmodell ut?

Vi säljer våra produkter till systemleverantörer som bygger in dem i sina lösningar. Det ger oss en s.k. design win. När vår kund sedan säljer sina lösningar får vi ytterligare order på våra produkter. Modellen är väldigt skalbar och i samband med produktförsäljningen sker ofta anpassningar och utvecklingsarbete som vi också kan ta betalt för. 

Ni genomförde under våren ett förvärv av halvledarbolaget Compound Semiconductor Technologies Global Ltd. Kan du berätta lite om motiven för detta förvärv?

Framtidens kommunikationssystem kräver höga gigabit hastigheter i näten. Sivers IMA erbjuder detta via trådlösa system med hjälp av millimetervåg, som är en viktig teknik för framtiden. När det gäller fasta nät är det fiber som är framtiden och i och med köpet av CST Global får vi tillgång till optiska halvledare som gör att vi även kan adressera denna marknad. Med hjälp av CST Global har vi med andra ord nu en komplett portfölj för att adressera både fiber och trådlöst, och på så sätt besitta båda de grundteknologier som kommer utgöra 100% av näten framöver. Det tror vi är en vinnande strategi.     

Ni tar nu in ca 81 MSEK där ca 70 MSEK är garanterade via teckningsförbindelser och emissionsgarantier. Vad skall Ni använda pengarna till?

Vi kommer investera i tre områden. Det första är att öka CST Globals produktionskapacitet för att på så sätt kunna tillgodose ökad efterfrågan. Det andra är att investera i volymproduktion av de prototypchip som Sivers IMA nu tagit fram för WiGig och punkt till punkt länkar. Vi ser dessutom stor efterfrågan på millimetervåg för 5G-nät och vi kommer därför som ett tredje område börja investera i chiputveckling för dessa nät.

Varför är en investering i Sivers IMA en bra investering enligt dig?

Vi lever nu i ett kommunikations- och sensor samhälle som kräver högre och högre gigabit hastigheter i näten. Sivers IMA erbjuder de grundteknologier som krävs för att tillhandahålla dessa hastigheter. Vi har rätt kompetens, rätt partners och rätt produkter och vi tror därför att detta är en bra investering

Hur ser Sivers IMA ut om 5 år?

Jag tror Sivers IMA kommer vara en globalt erkänd spelare med produkter i världsklass inom mikrovåg, millimetervåg och optiska halvledare.

------------------------

Information om emissionen

Teckningskurs: 3,50 SEK/aktie
Teckningsperiod: 14 juni-29 juni 2017
Erbjudandets storlek: 81 MSEK
Handelsplats: Aktietorget

Läs mer om erbjudandet och teckna aktier här

Videointervju

Hemsida


Senast uppdaterad: 2017-06-27 11:29:38

Veckans intervju

FX International

Läs senaste intervjun

Veckans aktieanalys

Securitas

Securitas är ett säkerhetsföretag verksamt inom specialiserad bevakning, mobila säkerhetst...

Läs hela analysen