Stäng
Prenumerera gratis på Sveriges ledande nyhetsbrev inom bank & finans
Swing Trader Alerts och Small Cap Alerts
08.06.2019

Swing Trader Alerts och Small Cap Alerts

Swing Trader Alerts och Small Cap Alerts är våra två senaste kompletteringar till Swing Trader.

När vi först lanserade Swing Trader, ingick en SMS-tjänst så att vi hade möjlighet att snabbt nå ut med information om intressanta affärslägen. Med tanke på aktiviteten blev dock SMS alltför kostsamt och för att inte behöva höja priset på Swing Trader mycket, fick vi lägga ner vår SMS-tjänst.

Vi har dock genom åren märkt att det finns ett tydligt behov av att kunna kommunicera snabbare än via mail. Behovet har aktualiserats då alltfler gått över till att läsa och följa Swing Trader via mobil/surfplatta.

Swing Trader Alerts

Ifjol hittade vi äntligen en bra lösning då vi kompletterade Stockpicker Swing Trader produkten med Swing Trader Alerts. Swing Trader Alerts ger dig tips om affärer som är intressanta i realtid.

Swing Trader Alerts fungerar via en meddelandeplattform som heter Telegram. Du som prenumerant på Swing Trader laddar ner Telegram från Google Play eller App Store och får en inbjudan till kanalen via mail från oss. Observera att Telegram också går att använda via en vanlig dator.

Small Cap Alerts

Årets nyhet är Small Cap Alerts. Tanken här är att tipsa om intressanta affärscase i mindre bolag och därför skapade vi en egen kanal i Telegram som lyfter fram dessa case.

Historiskt sett har Swing Trader fokuserat på de större mera omsatta aktierna. Detta främst på grund av likviditeten. Det har dock knappast undgått någon att mindre bolag varit extremt heta de senaste åren och faktum är att likviditeten stundtals varit riktigt bra i flera aktier listade på Small Cap och First North.

Samtidigt är det också så att större procentuell potential i en affär, öppnar upp för mindre depåer. Potentialen kan sträcka sig mot 20 - 40 procent vilket ger möjlighet att med så lite som 5 - 10 000 kronor göra bra affärer. Försöker man fånga en rörelse på 4 - 5 procent med samma summa blir oftast courtaget alltför stort i förhållande till den potentiella uppsidan.

På grund av ovanstående lanserade vi Small Cap Alerts under 2020 och resultatet har också varit över förväntan. Eftersom det är viktigt att vi försöker minimera kurspåverkan, ger vi här så kallade utbrottsnivåer vilket innebär att vi ser ett köp som intressant ovanför den nivån. Vi sätter inte ut stoploss men försöker alltid lyfta fram viktiga stödområden. För att sedan räkna resultatet, har vi tittat på kursutvecklingen 5 hela handelssessioner framåt. 

Nedan finns en graf över avkastningen i kronor för den som investerade 20 000 kronor i varje affärsförslag (avgifter är inte medräknade och historiken är ingen garanti för framtiden).


SC alerts 20210104


Vi har hittills genomför 38 affärer i Small Cap Alerts. Två affärer i Kancera har avkastat 27 respektive 73 procent. En affär i Clemondo avkastade 46 procent. Bästa affären i Sivers avkastade 37 procent.

+46% i Clemondo

Ett konkret exempel är Clemondo där vi i slutet av april kunde identifiera en kortsiktig konsolideringsformation enligt grafen nedan. Trendstarka aktier som tar kortsiktiga pauser är något vi alltid letar efter då rörelserna kan bli explosiva. 


Sa tjanade Swing Traders prenumeranter +46 procent pa fem dagar


Vi skickade ut ett meddelande via Small Cap Alerts där vi skrev "Ett utbrott förbi 1,86 kronor skulle kunna resultera i att fler köpare hittar in". Samma dag passerades 1,86 kronorsnivån och mycket riktigt kom köpflöden in. Fem hela handelssessioner senare låste våra prenumeranter in en vinst på +46%. (Faktum är att aktien fortsatte uppåt de följande dagarna så vi fångade långt ifrån hela rörelsen).

+73% i Kancera

Ett annat exempel är Kancera där vi skrev "Teknisk köpsignal i Kancera om aktien går över 0,9 kronor idag." 5 handelssessioner senare stängde aktien 73% högre, även här fortsatte uppgången och positionen visade stundtals en vinst på över 100%.


Clemondo teknisk analys


Blir alla affärer då vinster? Nej, inte alls och man bör vara medveten om att historisk avkastning inte är någon garanti för framtiden. De tre sämsta affärerna gjordes i Bonesupport (-13,3 %), Smart Eye (-7,9 %) och Enlabs (-7,6 %).

Man bör vara medveten om att de case som vi lyfter fram i Small Cap Alerts är aktier med hög risk. Det är därmed viktigt att man anpassar positionsstorlek så att man kan tolerera de rörelser som uppstår även om aktien går emot.

Av
Mats Ahlskog Analytiker