Teknisk analys - Climeon

Teknisk analys (2019-03-04). Climeon stiger kraftigt under måndagen. Detta efter att det blivit officiellt att en fond investerar i ett bolag som Climeon är delägare i.
Swingtrading
2019.03.04

Teknisk analys - Climeon

Det är inte vilken fond som helst som har valt att investera i det av Climeon delägda Baseload Capital. Climeon äger närmare 16 procent i bolaget och fonden som investerar i Baseload Capital heter Breakthrough Energy Ventures (BEV). Fonden har kända investerare som Jack Ma, Jeff Bezos och Mark Zuckerberg.

Climeon Stockpicker

Climeon öppnade med ett rejält gap uppåt och vi ser hur köpare tryckte upp aktien mot det motståndsområde som möter omkring 85 kronor. Här blev värderingen, åtminstone kortsiktigt, väl ansträngd och vinsthemtagningar tog över. På sikt kan det däremot finnas ytterligare uppsida.

Missa inte: Aktietips varje dag - Klicka här

Skulle Climeon lyckas etablera sig ovanför 85 kronor, ser vi uppsida i första hand mot psykologiskt viktiga 100 kronor. Den senaste stora uppgångsfasen lyfte Climeon med över 40% så en uppgång mot 100 kronor är inte alls orimlig. Detta bygger dock på att Climeon inte faller tillbaka ner under stödområdet vid 65,5 - 68 kronor.

Climeon Stockpicker 2

Tittar vi i ett ännu kortare perspektiv på Climeon, ser vi att motståndet idag blev övermäktigt kring 82,5 - 83 kronor, samtidigt har vi ett stödområde vid 75,8 - 76,4 kronor. En stängning i övre delen av detta handelsintervall skulle signalera för att köpare mycket väl kan hitta in även under tisdagen.

Sammantaget är dagens nyhet kring Climeon av sådan magnitud att vi nog kan få en drift högre i några handelssessioner. Vi ser inte tresiffriga noteringar som ett orimligt scenario men allt hänger på en stark avslutning idag. Annars kan köpflöden tunnas ut men en större rekyl som följd.

Vill du dagligen få affärscase i din mail? - Klicka här