Market Buzz – Embracer och Investor
Den 17 maj släpper gamingbolaget Embracer rapporten för det fjärde kvartalet (jan-mars) i det brutna räkenskapsåret 2022/2023. Drivet av förvärv räknar SHB med att se en resultattillväxt (EBIT) om 15 procent jämfört med samma kvartal föregående år. Då det inte lanserades några större spel under kvartalet bedömer banken att bolagets framåtblickande kommentarer blir det mest intressanta. Det nyligen lanserade spelet Dead Island 2 har fått ett positivt mottagande och bör kunna ge god avkastning. Senare i år väntas ytterligare 3 stora spelsläpp vilket talar för att räkenskapsåret 2023/2024 kan bli starkt. Embracers aktie är enligt SHB alltför lågt värderad givet dess tillväxtpotential och kassaflödesgenerering. Banken bedömer att kurspotentialen är stor såväl i ett kort som långt perspektiv och upprepar rekommendation Köp (3 mån) och Outperform (3 år).
Investor rapporterade ett substansvärde på 236 kronor per aktie vid utgången av första kvartalet, vilket innebär en ökning på 7 procent sedan årsskiftet. Ålandsbanken skriver att för ovanlighets skull lyckades Investor därmed inte överträffa marknadens tillväxt (+9 procent), vilket främst berodde på en lägre värdering av EQT:s fonder. Den noterade portföljens värde ökade med 8 procent och Patricia Industries (onoterade innehav) med 13 procent. Patricia Industries levererade ett mycket starkt kvartal med 22 procent rapporterad tillväxt för intäkterna varav 11 procent är organisk tillväxt. Samtliga bolag utom Advanced Instruments rapporterade god tillväxt under kvartalet – den mest imponerande var enligt Ålandsbankens uppfattning Mölnlycke som visade en organisk tillväxt på 13 procent och en EBIT-marginal på 25 procent, vilket är de bästa nivåerna på länge.
Även Piab, Braun Ability och Sarnova rapporterade tvåsiffrig organisk tillväxt med god lönsamhet. Investor värderas i nuläget till en substansrabatt på cirka 15 procent, vilket är i övre delen av det intervall på 10-15 procent som banken ser som rimligt. Investor har i nuläget en nettoskuld på 1 procent av substansvärdet vilket borde ge utrymme både för högre återföringar till ägarna och fortsatta förvärv inom onoterade bolag.
Källa: SHB och ABS