Market Buzz – Mildef och Thule
Mildef höll sin första kapitalmarknadsdag någonsin under tisdagen. Ålandsbanken skriver i sitt morgonbrev att fokus under dagen var främst på utbildning samt hur man är positionerade för fortsatt tillväxt. Man lade även en del tid på att prata om de nya finansiella målen som man uppdaterade i slutet av augusti. Accelererande tillväxt kommande år. Fokus sedan Rysslands invasion av Ukraina har nästan uteslutande varit på förbrukningsvaror som bränsle och ammunition samt beställning av nya och fler fordon. Trots stark tillväxt de senaste åren och flertalet stora ordrar som man annonserat de senaste månaderna säger Mildef att man ännu inte sett någon väsentlig påverkan från de kraftigt ökade försvarsanslagen.
Från 2025 väntar man sig en tydligt accelererande orderingång och tydlig positiv effekt från de stora fordonsordrar som har beställts de senaste åren. Som en följd av Mildef starka utveckling och förbättrade framtidsutsikter höjer bolaget sitt lönsamhetsmål. Det tidigare målet med en EBITDA-marginal på 10 procent ersätts med en målsättning att nå en EBITA-marginal på minst 15 procent. Givet det ökade behovet av digitalisering och modernisering inom försvarsindustrin i kombination av ett stort antal nya fordon som behöver utrustas, ser Ålandsbanken att Mildef är väl positionerade för att växa snabbare än den europeiska försvarsmarknaden under kommande år. Banken har en fortsatt positiv vy på aktien.
Pareto förväntar sig att Thule ska visa upp sin motståndskraft på en tuff marknad, med 1,2 procent tillväxt och en ökning av EBIT-marginalen med 70 bps, vilket leder till 6 procents EBIT-tillväxt för tredje kvartalet. EBIT-tillväxt på 6 procent framstår som stark, särskilt i jämförelse med de senaste uppdateringarna från namn som Husqvarna och Domeric. Pareto är övertygade om att Thule kan upprätthålla en tillväxt på minst 7 procent på en normaliserad marknad.
Med starkare konsumentsentiment som drivs av potentiella räntesänkningar och reala inkomster tillväxt under 2025, förutspår Pareto en robust återhämtning i tillväxten till 7,5 procent, underbyggd av uppdaterade bästsäljare, prishöjningar och nya produktlanseringar. För närvarande handlas Thule till 15,3x EV/EBIT för 2025, och Thule är attraktivt värderat i förhållande till globala jämlikar och dess historiska genomsnitt på ~19x. Pareto ser en motiverad premiumvärdering över nordiska cykliska konsumenter, underbyggd av Thules beprövade motståndskraft på en utmanande marknad och starka framtidsutsikter inför 2025. Köprekommendationen upprepas med riktkurs 335 kronor (345).
Källa: ABS och Pareto