Veckans affärscase - Dometic
Dometic hade ett riktigt tungt år ifjol, faktum är att aktien toppade kring 160 kronor redan under sommaren 2021.
Först publicerad i Stockpicker Newsletter 2014 (5 februari 2023)
Därefter har vi fått se en kraftfull utförslöpa samtidigt som trenden försvagats successivt. Nu har vi dock signaler på att köpare i bästa fall kan börja återvända.
Under hösten ifjol gjorde säljarna fyra försök att driva ner OMXS30 under psykologiskt viktiga 50 kronor. Det fanns dock aldrig styrka för detta, i stället kom köpflöden emot och vi fick se en snabb uppgång på 25 kronor (cirka 50 procent).
Vid 76,5 – 78,5 kronor blev motståndet övermäktigt och de två sista månaderna 2022 var handeln slagig. Den slagiga handeln höll i sig i januari då aktien tappade kraftigt i samband med att bolaget presenterade sin delårsrapport. Nu har dock rapportnedgången återtagits och det är detta som ger intressanta signaler.
Den snabba återhämtningen pekar på att det nu äntligen finns köpare som intresserar sig igen och det är inte alls något orimligt scenario att motståndet vid 76,5 – 78,5 kronor inom kort testas igen. Skulle detta motstånd tas ut är det möjligt aktien tar sig upp mot 90 – 95 kronor.
På nedsidan ser vi 62 – 64 kronor som ett viktigt stödområde. Skulle detta ge vika lär Dometic söka sig ner mot 50 kronor igen. Vårt huvudscenario just nu är dock att motstånd ska testas och ett utbrott är som sagt ingen omöjlighet.
Dometic Group är ett svenskt företag som utvecklar och säljer produkter för mobilt boende, inklusive portabla kylboxar, grillar, luftkonditioneringssystem, tält, batterier och solenergilösningar. Företaget grundades 2001 och har sitt huvudkontor i Solna. Dometic är noterat på Nasdaq Stockholm under kortnamnet DOM. Med verksamhet i över 100 länder och cirka 8 000 anställda betjänar Dometic både privatpersoner och professionella användare inom områden som fritidsfordon, marin och friluftsliv. Företaget strävar efter att erbjuda hållbara och innovativa lösningar för det mobila livet.