Veckans affärscase - H&M
H&M inledde börsåret 2021 starkt då aktien tog sig från cirka 173 kronor upp över 220 kronor. En större topp sattes i mars och därefter är det säljarna som dominerat handeln. Några försök att vända kursutvecklingen har gjorts men varje gång har köparna misslyckats att ta över kommandot.
Först publicerad i Stockpicker Newsletter 1903 (13 oktober 2021)
Numera är trenden fallande i samtliga tidsperspektiv och inte minst det faktum att H&M etablerat sig under långa trendindikatorn (som finns vid cirka 184,3 kronor) pekar på ett ointresse från köparnas håll. Som bekant är det dock som mörkast strax innan det ljusnar och det finns några tekniska nivåer som det kan löna sig att hålla under uppsikt.
Först och främst ser vi att H&M nu i veckan testat den fallande trendkanalens stödlinje – och det ser faktiskt ut som att vi kan få en vändning härifrån. Nästan utmaning blir att återta korta trendindikatorn omkring 168,8 kronor. Lyckas H&M med detta bör vi kunna få en motreaktion 184 – 187 kronor.
På nedsidan ser vi trendkanalgolvet som ett viktigt stöd. Fallerar detta kan tyvärr nedgången accelerera, just nu är dock H&M så pass översåld att vårt bet bli att aktien står inför en större motreaktion. Hur stor rörelsen blir är dock vanskligt att säga.
Hennes & Mauritz AB (H&M) är en av världens ledande modeföretag, kända för att erbjuda trendiga och prisvärda kläder och accessoarer. Bolaget äger flera varumärken, inklusive COS, Monki, Weekday, & Other Stories och Arket, vilket breddar deras marknadsnärvaro. H&M är noterat på Nasdaq Stockholm under tickerkoden HM B. Enligt företagets bokslutskommuniké för 2024 uppgick nettoomsättningen till 223,553 miljarder SEK, en ökning med 12 % jämfört med föregående år. Styrelsen föreslår en utdelning på 6,80 SEK per aktie för 2025.