NELLY – För billigt
Online-modeaktören Nelly avslutade ett utmanande 2020 med positiva tongångar.
Först publicerad i Stockpicker Newsletter 1847 (10 februari 2021)
NELLY | Mid Cap | 33,65 kr | KÖP
Omsättningen i lokala valutor ökade under årets sista kvartal med 2%, jämfört med samma period året innan, till 393,8 Mkr samtidigt som bruttoresultatet ökade med 18% till 91,4 Mkr. Här syns mer och mer effekterna av ledningens ansträngningar för att uppnå höjd effektivitet och geografisk fokus på Norden, samt sänkta försäljningskostnader och generellt lägre returgrad.
Trots att e-handeln överlag har upplevt ett betydande uppsving sedan pandemins utbrott, har just kategorin mode och kläder haft det ganska kämpigt. Det är viktigt att notera i sammanhanget att målgruppen unga kvinnor har handlat online sedan många år tillbaka och det stora inflödet av nya konsumenter på nätet kom främst i form av äldre. Nelly har dessutom en stark ställning inom produktgruppen festklänningar, som drabbades särskilt hårt när antalet sociala sammankomster minskade markant. Merparten av klänningarna säljs för övrigt under egna varumärken, vilket även hade en negativ påverkan på marginalerna.
Icke desto mindre lyckades bolaget att ta marknadsandelar i sin målgrupp, då svenska butikskedjor och deras e-handel minskade försäljningen av kläder med 20% och av skor med 32% under 2020, enligt siffror från Svenskt Stilindex. Vi ser det som ett tydligt tecken att vd Kristina Lukes fokus på datadriven digital försäljning är ett vinnande koncept, liksom samarbeten med diverse s.k. influencers. Dessa bidrar till en god räckvidd i målgruppen som ofta besöker Nelly.com flera gånger per dag för köp och inspiration.
Även på kostnadssidan har man varit proaktiv och har inlett effektiviseringen av centrala funktioner såsom juridik, ekonomi, bolagsstyrning och finansiell kommunikation mm. Agendan för 2021 är också fullspäckad med ytterligare aktiviteter kring relanseringen av varumärket, samt en starkare intern kultur när alla medarbetare kommer samlas i gemensamma lokaler i Borås, som är ett ledande kluster inom mode och e-handel. Här ska även ett energieffektivt och automatiserat lager etableras för att säkerställa effektiva och precisa leveranser.
Investeringen i automation och bansystem uppgår till 84 Mkr, vilket regleras genom ett hyrestillägg över 10 år till Catena. För övrigt har bolaget en stark finansiell ställning, vilket ytterligare förbättrades tack vare minskade lagernivåer, bl.a. till följd av en effektivare process för inköp och försäljning. Vid slutet av året var bolagets lager 32% lägre än vid motsvarande tidpunkt året innan. Samtidigt hade man likvida medel om 230 Mkr och inga räntebärande skulder.
Så länge pandemin fortgår och har en så pass stor påverkan på vårt dagliga liv som fallet är nu, kommer även efterfrågan på fina festkläder förbli dämpad. Nelly tar dock ett flertal viktiga steg för att förbättra den interna strukturen och effektiviteten, vilket borde resultera i högre marginaler när volymerna väl kommer tillbaka.
Dagens värdering tar inte höjd för någon större vinsttillväxt framöver, med en EV/Sales multipel kring 0,3x och en EV/EBIT multipel kring 12x på nästa års estimat. Det kan jämföras med konkurrenterna Boozt och Zalando, vars motsvarande multiplar är 1,8x (EV/Sales) och 28x (EV/EBIT), respektive 2,2x och 43x.
Vi upprepar vår köprekommendation med riktkurs 55 kr.