Stäng
Så skapar du en extra inkomst från börsen. Fyll i din mailadress så berättar vi hur.
3 potentiella aktieraketer inför måndagen
06.04.2020

3 potentiella aktieraketer inför måndagen

Vi har hittat tre aktier som är väl värd att bevaka lite extra under måndagen då aktierna kan stå inför större rörelser.

Alldeles strax skickar vi ut ett nytt nummer av Stockpicker Swing Trader men först en titt på några intressanta aktiecase inför idag.

En aktie som gick riktigt starkt i fredags var Alzecure Pharma. Aktien steg 29 procent efter positiva prekliniska resultat kring läkemedelskandidaten ACD856. Stängningen skedde en bit från dagshögsta men det är inte alls omöjligt vi får se köpare även idag.

Teknisk Analys Alzecure Pharma 20200406

Vi ser ovan hur aktien konsoliderade under stora delar av 2019 för att i februari i år falla ner ur konsolideringsformationen. I förra veckan återtogs det tidigare stödet – något som pekar på att nedbrottet var falskt. En ny rörelse upp mot motstånd vid 4,96 – 5 kronor är inget orimligt kursscenario.

Även Endomines gick starkt i fredags. Aktien stängde knappa 10 procent högre på nyheten om att man tagit anrikningsverker vid Friday-gruvan i Idaho i drift de senaste veckorna. Endomines har flera dagar med stark kursutveckling bakom.

Teknisk Analys Endomines 20200406

I en intradagsgraf ser man tydligt hur Endomines nu uppvisat ett mönster med en stark inledningshandel följt av konsoliderande rörelse efter den tidiga handeln. Nivån som måste passeras i den tidiga handeln idag är 6,96 kronor. Då finns förutsättningar för en ny uppgång.

Slutligen G5 Entertainment är i full färd att ta sig förbi ett dagsbaserat motstånd. Trenden växer sig allt starkare och även här kan det finnas ytterligare köpare som vill in. Vi har en kortsiktig nivå att hålla koll på inför öppningen.

Teknisk Analys G5 Entertainment 20200406

Ett utbrott förbi 119,5 kronor skulle signalera för att köparna kommer att lyfta G5 Entertainment högre. Den stigande trenden bekräftas då samtidigt. Här gäller det sannolikt att vara kortsiktig då aktien är överköpt efter en snabb rörelse från 67,1 kronorsnivån.

Stäng×
Av
Mats Ahlskog Analytiker
Önskeanalysen – Bayn och Powercell
13.02.2020

Önskeanalysen – Bayn och Powercell

Igår uppmanade vi våra följare på sociala medier att önska analys av aktier och vi har valt två aktier att titta närmare på i ett tekniskt perspektiv.

Missa inte att följa oss på Instagram och Facebook – här får du daglig information direkt från marknaden och kan dessutom påverka vilka bolag vi ska analysera.

Vi börjar med Bayn, en högvolatil aktie som hade en tråkig kursutveckling under slutet av fjolåret. Efter en lång nedgångsfas hittade slutligen aktien stöd omkring 1,35 kronor och sedan dess är det köparna som dominerat. Under den första trendfasen lyfte man aktien mot 2,5 kronor, därefter kom säljare in och aktien rekylerade mot trendindikatorerna. Därefter har köparna gjort ett nytt försök att etablera Bayn kring 2,5 kronor.

ScreenHunter 5073 Feb. 13 14.16

Kan aktien så småningom ta klivet förbi 2,5 och även etablera sig högre än så, finns förutsättningar för en fortsatt rörelse mot 3 kronor. Först därefter är det dags att ställa siktet mot fjolårets toppnoteringar. På nedsidan ser vi trendindikatorerna kring 1,8 – 1,84 kronor som det viktigaste stödet. Ger detta vika kan aktien söka sig ner mot 1,35 kronor igen.

Ett annat önskemål var en analys av Powercell. Aktien har gått urstarkt sedan 2019 och trenden är riktigt stark. Vi ser hur en positiv trendfas nyligen ägde rum och nu sker avslut kring trendkanaltaket. Som vi ser det är det två olika kursscenarion vi kan vänta oss. Det första är att uppgången accelererar och aktien lyfter mot 260 kronor inom kort. Det andra scenariot är att en rekylfas tar vid här från motstånd.

ScreenHunter 5072 Feb2. 13 14.16

Tas 250 kronor ut inom kort, är det ett scenario med accelererande uppgång vi räknar med. Däremot om aktien etablerar sig under korta trendindikatorn vid 228 kronor får säljarna ta över och en rekyl ner mot 200 kronor är då inget orimligt kursscenario. Här är långa trenden stigande så länge Powercell inte backar ner under 131 kronor.

Stäng×
Av
Mats Ahlskog Analytiker
Relaterade ämnen
Annons
28.10.2019

Positiva signaler i Bilia

Bilia lyfte på en stark rapport i fredags och uppgången fortsätter idag. Avslut sker kring 93,45 kronor vilket motsvarar en uppgång på cirka 4,2 procent. Det intressanta idag är att aktien ser ut att lägga stödområdet kring 90 kronor bakom.

20191028 BILIA

Den positiva reaktionen pekar på att Bilia kan söka sig mot tresiffriga noteringar i en större uppgångsfas. Detta kursscenario bygger på att köparna håller kvar övertaget och försvarar tidigare motståndet kring 90 kronor som nu utgör stöd.

Stäng×
25.10.2019

Vänder äntligen Thule?

En annan aktie som visar styrka idag är Thule. I skrivande stund sker avslut på 204,8 kronor, detta motsvarar en dagsuppgång på 7,5 procent. Vi ser hur aktien forcerar taket i den trendkanal som Thule handlats inom sedan i somras. Något som pekar på att sentimentet vänder.

20191025 THULE

Omkring 209 - 210 kronor möter nästa utmaning och det är också här som en trendvändning verkligen bekräftas. På nedsidan ser vi nu utbrottsnivån kring 198 kronor som viktigt stöd för att säljarna inte ska ta tillbaka kommandot.

Stäng×
Dagliga rutiner för en swing trader
07.12.2018

Dagliga rutiner för en swing trader

Intresset för så swing trading ökar kontinuerligt men vilka rutiner bör man ha för att lyckas? Vilka är de stora fördelarna med swing trading? Vi listar några viktiga delar att hålla koll på.

Swing trading i aktier blir allt vanligare bland placerare. Strategin gör det möjligt att få en jämn intäkt från aktiemarknaden men kräver också noggrant researcharbete, engagemang och en djuplodande insikt i aktiemarknaden. Om resurser läggs ned så kan ambitionen dock komma att belönas med en lönsam tradingverksamhet. För den som vill undvika allt för stora risker till en början är det möjligt att placera mindre summor till att börja med. Detta är ett bra sätt att lära sig mer om hur dagarna som swing trader ser ut och man bygger upp rutiner man bestämmer sig för att satsa på en mer långsiktig karriär inom området.

Läs mera om Swing Trader

Det krävs alltså viss dedikation för att sätta sig in i aktiemarknaden. Det kan innebära att man anstränger sig lite extra för att utbilda sig genom olika kurser och källor som finns att tillgå. Sådana källor kan komma i form av appar i en mobiltelefon, och erbjuder då exempelvis aktienotiser, aktietips och expertomdömen. Andra källor för kunskap är sociala medier, nyhetsbrev och olika börstjänster. Nedanför följer en beskrivning hur de dagliga rutinerna kan se ut för en swing trader.

Förhandel

Under förhandeln, innan börsen har öppnat, fokuserar swing traders på att skaffa sig en första uppfattning om hur aktiemarknaden ser ut. I samband med detta försöker man också lokalisera potentiellt lönsamma aktier och formar utifrån det en egen övervakningslista över intressanta objekt. Olika investerare använder olika hjälpmedel för att skapa sig en bild av läget, alltifrån webbplatser och nyhetskanaler till marknadsrapporter. Det finns också nyhetsbrev som löpande kan ge värdefull information om vilka aktier det kan vara bra att titta lite närmare på. Detta är ett bra sätt att minska arbetstimmarna man sätter ner på sin tradingverksamhet.

Börshandel

Börstimmarna är viktiga, framförallt för swing traders som oftast bedriver sin handel under en kortare tidsperiod. Det är avgörande för investerare att placera i aktier som har ett tydligt driv. Många traders använder olika typer av programvara för att lättare kunna avläsa förändringar och rörelser på marknaden. 

Efter börsens stängning

Swingtraders engagerar sig också i aktiemarknadens utveckling efter börsens stängning. Hela den här processen upprepas sedan dag efter dag och investerarna navigerar sig genom handeln med hjälp av pricksäker information som hela tiden uppdaterar dem om rådande förhållanden. Att hitta vägen in till swingtrading kan vara svårt för nybörjare utan grundläggande kunskap och förståelse om hur marknaden fungerar. Men med rätt hjälpmedel kan även du som ny investerare komma vidare. Kontakta Stockpicker idag och få tillgång till ett stort utbud av information kring aktiehandel.

Annons

 

Stäng×
Av
Mats Ahlskog Analytiker
Så kan du handla rapporterande bolag
04.02.2019

Så kan du handla rapporterande bolag

I samband med rapporter (och även vid stora kurspåverkande nyheter) uppstår ofta starka trender som man kan utnyttja. Så här kan du handla i rapporterande bolag.

Vi börjar med Telias rapport den 25 januari 2019. Marknaden tog emot rapporten negativt och aktien öppnade med en stark trendfas nedåt (se nedan). Visserligen kunde man se i callen att en gapöppning nedåt skulle ske men i detta skede är det svårt att skapa sig en uppfattning om den kommande trendfasen.

Ett bättre alternativ är att invänta första rekylen/konsolideringen och ta position på ett nytt nedbrott. Efter det nya utbrott i Telia, tog säljarna ett omtag och den kortsiktiga tradern hade möjlighet att säkra hem en fin vinst.

Stockpicker Telia2

Ett annat bra exempel är Mekonomen. Här var det en vinstvarning som var orsaken till en kraftig rörelse. När väl den första säljvågen ebbat ut, uppstod en rekylfas. Därefter tog säljarna ett nytt övertag och vi aktien föll närmare 5 kronor.

Stockpicker Telia

Sammanfattningsvis är det sällan vi får hela rapportrörelsen under första dagen. Ett köp/säljtryck uppstår ofta även dagen efter rapport då stora aktörer vill vikta om sina innehav. Detta är något vi som kortsiktiga swing traders kan utnyttna och just swing trading som strategi är ypperlig i detta fall.

Mats Ahlskog


Läs mera nedan:

Sveriges största tradingbrev - Klicka här

Viktigaste pusselbiten för en framgångsrik aktiehandel?

Dagliga rutiner för en swing trader - Läs mera

Stäng×
Teknisk analys - Climeon
04.03.2019

Teknisk analys - Climeon

Teknisk analys (2019-03-04). Climeon stiger kraftigt under måndagen. Detta efter att det blivit officiellt att en fond investerar i ett bolag som Climeon är delägare i.

Det är inte vilken fond som helst som har valt att investera i det av Climeon delägda Baseload Capital. Climeon äger närmare 16 procent i bolaget och fonden som investerar i Baseload Capital heter Breakthrough Energy Ventures (BEV). Fonden har kända investerare som Jack Ma, Jeff Bezos och Mark Zuckerberg.

Climeon Stockpicker

Climeon öppnade med ett rejält gap uppåt och vi ser hur köpare tryckte upp aktien mot det motståndsområde som möter omkring 85 kronor. Här blev värderingen, åtminstone kortsiktigt, väl ansträngd och vinsthemtagningar tog över. På sikt kan det däremot finnas ytterligare uppsida.

Missa inte: Aktietips varje dag - Klicka här

Skulle Climeon lyckas etablera sig ovanför 85 kronor, ser vi uppsida i första hand mot psykologiskt viktiga 100 kronor. Den senaste stora uppgångsfasen lyfte Climeon med över 40% så en uppgång mot 100 kronor är inte alls orimlig. Detta bygger dock på att Climeon inte faller tillbaka ner under stödområdet vid 65,5 - 68 kronor.

Climeon Stockpicker 2

Tittar vi i ett ännu kortare perspektiv på Climeon, ser vi att motståndet idag blev övermäktigt kring 82,5 - 83 kronor, samtidigt har vi ett stödområde vid 75,8 - 76,4 kronor. En stängning i övre delen av detta handelsintervall skulle signalera för att köpare mycket väl kan hitta in även under tisdagen.

Sammantaget är dagens nyhet kring Climeon av sådan magnitud att vi nog kan få en drift högre i några handelssessioner. Vi ser inte tresiffriga noteringar som ett orimligt scenario men allt hänger på en stark avslutning idag. Annars kan köpflöden tunnas ut men en större rekyl som följd.

Vill du dagligen få affärscase i din mail? - Klicka här

 

Stäng×
Ska man köpa dippen i Bioarctic?
22.03.2019

Ska man köpa dippen i Bioarctic?

En enorm volatilitet har präglat handeln i Bioarctic de senaste dagarna. Ska man köpa aktien på dippen eller är det att försöka fånga en fallande kniv?

Biotechbolaget Biogen och japanska Eisai har beslutat att stoppa fas III-studierna Engage och Emerge (BIIB037) inom behandling av Alzheimers sjukdom. Beslutet är efter en analys som tyder på att försöken sannolikt inte skulle nå sina primärmål. Bioarctic utvecklar BAN2401 inom Alzheimers sjukdom tillsammans med Eisai som nyligen meddelade att man går in i fas III i mars. Bioarctic handelstoppades och hade då tappat 26,3 procent. Dock stoppades inte handeln i Biogen vilket kan tyckas udda.

Inför öppningen idag gick Bioarctic ut med ett pressmeddelande där man informerade om att Biogens läkemedelskandidat Aducanumab inte ska sammanblandas med Bioarctics BAN2401. Man skrev då att Eisai och Bioarctic fortsätter förberedelserna för den bekräftade Fas 3-studien.

Samtidigt kommenterade JP Morgans Naomi Kumagai att hon bedömer att sannolikheten för att BAN2401 ska lycks är låg. Hon pekade på att många stora läkemedelsbolag tidigare misslyckats med att utveckla läkemedel mot alzheimers.


Bioarctic aktieanalys stockpicker


Bioarctic öppnade på 100,8 kronor idag men kraftiga säljflöden kommer in efter öppningen. Första stödområdet kring 82 – 84 kronor har redan nu fått ge vika och nästa tekniska stödområde finns omkring 66 – 69 kronor.

Tradinganalyser två gånger per dag direkt i din mail - Beställ provnummer här

Vi är inte köpare i Bioarctic här, risken finns att man försöker fånga en fallande kniv. Risken är dessutom väldigt svår att kontrollera. En bättre strategi är nog att vänta 2-3 dagar för att se om aktien kan stabilisera sig och så att man får någon typ av botten att ta position mot.


 

Stäng×

Mina Bevakningar


Skapa konto gratis och lås upp våra Online FREE artiklar

Annons
Annons
Till början