Sista chansen att teckna EatGood
EatGood har utvecklat en ugn, Lightfry, som möjliggör fritering och tillagning av matprodukter med hjälp av ånga och varmluft utan att ge avkall på smak, utseende och konsistens. Bolagets målsättning är att förse en global marknad med ett mer hälsosamt, och ur många aspekter mindre skadligt, alternativ till traditionell oljefritering. Det innebär att människor världen över kan fortsätta äta maträtter som pommes frites, friterad kyckling och falafel, fast på ett mer hälsosamt och hållbart sätt. Stockpickers ekonomireporter fick möjlighet att intervjua VD Josef Ibrahim.
EatGood säljer Lightfry genom distributörer och återförsäljare på både svenska och internationella marknader. Intäkterna kommer från försäljning av själva enheterna, tillbehör samt eftermarknad – såsom reservdelar och service. Målet är att öka antalet installerade enheter och samtidigt bygga en återkommande affär genom långsiktiga relationer och kedjesamarbeten.
Den globala snabbmats- och storköksmarknaden är värd flera hundra miljarder kronor. Bara inom EU och Nordamerika finns hundratusentals potentiella installationer.
Bolaget genomför just nu en nyemission på cirka 5 miljoner kronor.
Sista dagen att teckna emissionen är den 27 maj.
Erbjudandet i sammandrag
Teckningstid: 12 maj – 27 maj 2025.
Teckningskurs: Femtio öre (0,50 SEK) per aktie.
Handel med teckningsrätter: 12 maj – 22 maj 2025.
Emissionsvolym: ca 4,9 MSEK.
Pre-money värdering: ca 9,7 MSEK.
Handelsplats: Spotlight Stock Market.
Dokument och filer