Stäng
Missa inga kursdrivande nyheter och aktietips. Vart ska vi skicka infon?
Dagliga rutiner för en swing trader
07.12.2018

Dagliga rutiner för en swing trader

Intresset för så swing trading ökar kontinuerligt men vilka rutiner bör man ha för att lyckas? Vilka är de stora fördelarna med swing trading? Vi listar några viktiga delar att hålla koll på.

Swing trading i aktier blir allt vanligare bland placerare. Strategin gör det möjligt att få en jämn intäkt från aktiemarknaden men kräver också noggrant researcharbete, engagemang och en djuplodande insikt i aktiemarknaden. Om resurser läggs ned så kan ambitionen dock komma att belönas med en lönsam tradingverksamhet. För den som vill undvika allt för stora risker till en början är det möjligt att placera mindre summor till att börja med. Detta är ett bra sätt att lära sig mer om hur dagarna som swing trader ser ut och man bygger upp rutiner man bestämmer sig för att satsa på en mer långsiktig karriär inom området.

Läs mera om Swing Trader

Det krävs alltså viss dedikation för att sätta sig in i aktiemarknaden. Det kan innebära att man anstränger sig lite extra för att utbilda sig genom olika kurser och källor som finns att tillgå. Sådana källor kan komma i form av appar i en mobiltelefon, och erbjuder då exempelvis aktienotiser, aktietips och expertomdömen. Andra källor för kunskap är sociala medier, nyhetsbrev och olika börstjänster. Nedanför följer en beskrivning hur de dagliga rutinerna kan se ut för en swing trader.

Förhandel

Under förhandeln, innan börsen har öppnat, fokuserar swing traders på att skaffa sig en första uppfattning om hur aktiemarknaden ser ut. I samband med detta försöker man också lokalisera potentiellt lönsamma aktier och formar utifrån det en egen övervakningslista över intressanta objekt. Olika investerare använder olika hjälpmedel för att skapa sig en bild av läget, alltifrån webbplatser och nyhetskanaler till marknadsrapporter. Det finns också nyhetsbrev som löpande kan ge värdefull information om vilka aktier det kan vara bra att titta lite närmare på. Detta är ett bra sätt att minska arbetstimmarna man sätter ner på sin tradingverksamhet.

Börshandel

Börstimmarna är viktiga, framförallt för swing traders som oftast bedriver sin handel under en kortare tidsperiod. Det är avgörande för investerare att placera i aktier som har ett tydligt driv. Många traders använder olika typer av programvara för att lättare kunna avläsa förändringar och rörelser på marknaden. 

Efter börsens stängning

Swingtraders engagerar sig också i aktiemarknadens utveckling efter börsens stängning. Hela den här processen upprepas sedan dag efter dag och investerarna navigerar sig genom handeln med hjälp av pricksäker information som hela tiden uppdaterar dem om rådande förhållanden. Att hitta vägen in till swingtrading kan vara svårt för nybörjare utan grundläggande kunskap och förståelse om hur marknaden fungerar. Men med rätt hjälpmedel kan även du som ny investerare komma vidare. Kontakta Stockpicker idag och få tillgång till ett stort utbud av information kring aktiehandel.

Annons

 

Av
Mats Ahlskog Analytiker