Stäng
Prenumerera gratis på Sveriges ledande nyhetsbrev inom bank & finans
Inbjudan till teckning av aktier i Luxbright AB
02.04.2020

Inbjudan till teckning av aktier i Luxbright AB

Luxbright kommersialiserar röntgenteknik i världsklass.

Luxbright utvecklar och kommersialiserar en ny generations röntgenrör, baserat på patenterad teknik, vilken löser de långvariga begräsningarna inom röntgen såsom låg bildupplösning och överflödig värme. Den första produktserien, ett mikrofokusrör med ”plug-n-play” funktionalitet, skapar hög bildupplösning till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Vidare sluttestar Luxbright ett röntgenrör baserat på en kallkatod, vilken bedöms kunna bli röntgens motsvarighet till LED-lampan.

Arbetstemperaturen för dagens röntgenrör är omkring 2000 grader C. Luxbrights kallkatod skapar röntgenstrålar genom användandet av nanostavar av zinkoxid. ”Luxbright tar röntgen till nya nivåer. Vi utvecklar banbrytande produkter och bedriver ambitiös forskning. Våra teknologier skapar bestående värde för röntgenindustrin” – säger bolagets grundare och CSO, Qiu-Hong Hu, med över 30 års forskning och utveckling bakom sig.

Det går knappast att bortse de senaste månadernas marknadsutveckling, vilken har dominerats av den globala spridningen av Covid-19. Luxbright, med produktion i Kina, har påverkats av denna utveckling. ” Svåra tider föder möjligheter. Vi var antagligen ett av de sista företag att temporärt stänga ner vår produktion i Kina. Vi var också för några veckor sedan sannolikt ett av de första svenska företag att vara tillbaka i Kina.” säger Luxbrights VD, Mats Alm, med över 30 års branscherfarenhet är positiv. Luxbright har gynnats av de senaste veckornas positiva utveckling i Kina och produktionen har åter varit igång sedan mitten på mars.

Följaktligen kan Luxbright, med en back-log av produktorder motsvarande cirka 1 miljon kronor, blicka framåt. Dr. Qiu-Hong Hu ser möjligheterna. ”Vi befinner oss i en unik position att kapitalisera på vår banbrytande teknik och kunskap och kunna påskynda kommersialiseringen av våra produkter. Luxbrights ”plug-n-play” funktionalitet ger oss en omedelbar tillgång till marknaden och vi har redan flera ledande röntgenföretag som kunder.” 

Luxbrights strategi är att prioritera marknadssegment med direkt försäljningspotential med en begränsad utvecklingskostnad. I kombination med produktion i Kina förväntas bolaget på så sätt uppnå en hög framtida tillväxt med goda bruttomarginaler.

Teckna aktier här


Investment Highlights

  • Luxbright på väg att bli ledande i en nisch inom högpresterande röntgenrör som är värd ca 250 MEUR per år.
  • Luxbright har en stark IP portfölj bestående av patent och ​”know-how”.
  • Inledningsvis order på 1 MSEK från befintliga kunder vilka bedöms köpa större delen av produktionen 2020 och 2021.
  • Bruttomarginal på högpresterande röntgenrör 50-70 procent i dagsläget.
  • Stark laguppställning: VD Mats Alm har arbetat 30 år inom röntgen, Dr. Qiu-Hong Hu, PhD i materialteknik från Chalmers med >15 beviljade patent, ordförande Anders Brännström har varit VD på Volvo Technology Transfer.
  • Priset på aktien i Pre-IPO halverat (MCAP 20 MSEK) med anledning av marknadsläget.

Erbjudandet i sammandrag

Teckningsperiod: 30 mars - 10 april 2020

Teckningskurs: 2,00 SEK per aktie

Emissionsbelopp: 10,1 MSEK

Handelsplats: Notering på Nasdaq First North förbereds under hösten 2020


Dokument och filer

 Memorandum

Anmälningssedel

Teaser

Hemsida


SKILLS

Skills Corporate Finance är finansiell rådgivare i samband med emissionen.

 

 

Relaterade ämnen