Stäng
Missa inga kursdrivande nyheter och aktietips. Vart ska vi skicka infon?
Intervjuer med Cortus Energy
22.09.2022

Intervjuer med Cortus Energy

Cortus Energy grundades av Rolf Ljunggren med visionen att revolutionera energimarknaden genom utvecklingen och kommersialiseringen av förgasningsprocessen WoodRoll®. Cortus Energy är verksamt inom den gröna energisektorn där bolaget tillhandahåller förnybar energigas genom förgasning av biomassa till rena energiprodukter, som sedan distribueras till ett brett kundunderlag inom process, transport- och kraftindustrin.

Cortus Energys första kommersiella anläggning ligger i Höganäs och bolagets testanläggning ligger i Köping. Anläggningen i Köping har varit en viktig del för Cortus Energys arbete gentemot kunder och intressenter och anläggningen i Höganäs är viktig för bolagets möjlighet att accelerera sin teknologi och efterföljande produkter. Bolagets ledning och ingenjörsteam utgår från huvudkontoret i Kista och laborationer utförs på avdelningen för kemisk processteknologi på Kungliga Tekniska Högskolan.

Verksamhetsbesök hos Cortus Energy. Mangold Insight besöker Cortus Energy i Höganäs. Grundare och vice vd Rolf Ljunggren berättar om de pågående projekten, Cortus teknologi samt deras mål.

 Intervju med Cortus Energys VD Håkan Sigfridsson. Håkan pratar om företrädesemission, klimatet, partnerskap och varför investerare bör kolla närmare på Cortus Energy.


Läs mer här

Hemsida


 

Relaterade ämnen