Stäng
Missa inga kursdrivande nyheter och aktietips. Vart ska vi skicka infon?
Bud på CapSeks portföljbolag Bricknode
15.03.2023

Bud på CapSeks portföljbolag Bricknode

First North-noterade Bricknode Holding har ingått ett avtal om överlåtelse av Bricknodes verksamhet till norska Huddlestock Fintech, vars aktier är noterade på Euronext Growth Oslo. Vederlaget utgörs av drygt 41,1 miljoner aktier i Huddlestock (ca 107 MSEK), vilket motsvarar en premie på 166% jämfört med tisdagens stängningskurs.

På grund av det försämrade marknadsläget, har tillgången till kapital försämrats för bolag i tidig fas det senaste året. Bricknode har således behövt minska sina personalresurser under Q4/2022 och förutsättningarna för att driva bolagets strategi och kapitalisera på denna i närtid har försämrats. Styrelsen i Bricknode bedömer således att transaktionen möjliggör fortsatt expansion samtidigt som kan dra nytta av synergieffekter och kompletterande produktportföljer.

För CapSeks del, som äger ca 2% av bolaget, innebär värdet av affären en positiv resultateffekt på ca 1,2 MSEK om man utgår ifrån tisdagens stängningskurs. CapSek har, tillsammans med ca 68% av Bricknodes ägare, redan åtagit sig att rösta för transaktionen.

Bricknodes aktie steg med ca 116% under onsdagens tidiga handel.

Av
Axel Stenman Analytiker
Relaterade ämnen