Stark Q2-rapport från Wirtek
10.08.2022

Stark Q2-rapport från Wirtek

Wirtek presenterade idag en Q2-rapport som föll marknaden i smaken.

Omsättningen under april till juni i år uppgick till 15,4 MDKK, vilket resulterar i en tillväxt på 59% i förhållande till Q1/2021. Det danska IT outsourcingbolaget redovisade även en EBITDA på 1,7 MDKK, vilket var 190% högre än motsvarande kvartal ifjol.

Omsättningen under de två första kvartalen i år uppgår nu till 31,8 MDKK och EBITDA till 4,3 MDKK. Det innebär en tillväxt på 82 respektive 109%, men bolaget genomförde ifjol ett betydande förvärv då man köpte rumänska CoreBuild. Ifall man justerar för detta, uppgick den organiska tillväxten under januari-juni till 32%.

Wirtek har under de senaste åren kraftigt ökat omsättningen och förbättrat lönsamheten. Dessutom har ledningen höga ambitioner för bolaget under de närmsta åren, vilket man kan läsa mer om i deras Accelerate25XL-strategiplan. De finansiella målsättningarna ska uppnås genom såväl organisk tillväxt som förvärv.

Trots den rådande geopolitiska oron, bristen på IT-kompetens, höga löneinflationen och en potentiell recession i EU och USA, håller ledningen kvar sin finansiella målsättning för år 2022.

Läs mer om Wirtek här:

Intervju med Wirtek: https://stockpicker.se/home/interview-with-wirtek-ceo-michael-aaen

Uppdragsanalys: https://stockpicker.se/home/analys/wirtek-profitable-growth-and-delivering-on-long-term-strategy

Av
Axel Stenman Analytiker
Relaterade ämnen