Stäng
Prenumerera gratis på Sveriges ledande nyhetsbrev inom bank & finans
Önskeanalysen – Bayn och Powercell
13.02.2020

Önskeanalysen – Bayn och Powercell

Igår uppmanade vi våra följare på sociala medier att önska analys av aktier och vi har valt två aktier att titta närmare på i ett tekniskt perspektiv.

Missa inte att följa oss på Instagram och Facebook – här får du daglig information direkt från marknaden och kan dessutom påverka vilka bolag vi ska analysera.

Vi börjar med Bayn, en högvolatil aktie som hade en tråkig kursutveckling under slutet av fjolåret. Efter en lång nedgångsfas hittade slutligen aktien stöd omkring 1,35 kronor och sedan dess är det köparna som dominerat. Under den första trendfasen lyfte man aktien mot 2,5 kronor, därefter kom säljare in och aktien rekylerade mot trendindikatorerna. Därefter har köparna gjort ett nytt försök att etablera Bayn kring 2,5 kronor.

ScreenHunter 5073 Feb. 13 14.16

Kan aktien så småningom ta klivet förbi 2,5 och även etablera sig högre än så, finns förutsättningar för en fortsatt rörelse mot 3 kronor. Först därefter är det dags att ställa siktet mot fjolårets toppnoteringar. På nedsidan ser vi trendindikatorerna kring 1,8 – 1,84 kronor som det viktigaste stödet. Ger detta vika kan aktien söka sig ner mot 1,35 kronor igen.

Ett annat önskemål var en analys av Powercell. Aktien har gått urstarkt sedan 2019 och trenden är riktigt stark. Vi ser hur en positiv trendfas nyligen ägde rum och nu sker avslut kring trendkanaltaket. Som vi ser det är det två olika kursscenarion vi kan vänta oss. Det första är att uppgången accelererar och aktien lyfter mot 260 kronor inom kort. Det andra scenariot är att en rekylfas tar vid här från motstånd.

ScreenHunter 5072 Feb2. 13 14.16

Tas 250 kronor ut inom kort, är det ett scenario med accelererande uppgång vi räknar med. Däremot om aktien etablerar sig under korta trendindikatorn vid 228 kronor får säljarna ta över och en rekyl ner mot 200 kronor är då inget orimligt kursscenario. Här är långa trenden stigande så länge Powercell inte backar ner under 131 kronor.

Av
Mats Ahlskog Analytiker
Relaterade ämnen