Stäng
Prenumerera gratis på Sveriges ledande nyhetsbrev inom bank & finans
Skanska högre på stark rapport
07.11.2019

Skanska högre på stark rapport

Stockholmsbörsen stängde i det närmaste oförändrat. Enligt Reuters källor har den kinesiska handelsdepartementet meddelat att tullar mellan landet och USA kommer tas bort av parterna fasvis. Tidigare uppgifter gjorde dock gällande att underskriften av ett fas 1-avtal kan komma att dröja till december.

Skanska handlades upp 3,2 procent efter att bolaget redovisat en bättre omsättning och rörelseresultat än väntat. Rörelseresultatet blev 2 150 miljoner kronor (507), väntat rörelseresultat var 1 814 miljoner kronor. Orderingången kom in 34,9 miljarder kronor, vilket var svagare än marknadens prognos om 37 miljoner kronor. Carnegie kapar rekommendationen på Scandi Standard till Behåll (Köp), vilket sänkte aktien 6,5 procent. Bettingbolaget LeoVegas rapporterade ett rörelseresultat som var bättre än analytikernas förväntningar. Bolaget har sett en positiv start på november men spelmarginalen i oktober månad var lägre än normalt. Aktien såldes ned 7,6 procent till 29,93 kronor.

Gratis utbildning - Klassiska aktieformationer ladda ner här

Installationsföretaget Instalco redovisade ett justerat ebita-resultat på 127 miljoner kronor (75) för det tredje kvartalet. Marginalen landade på 9 procent (7,5) på en omsättning som uppgick till 1.416 miljoner kronor (998). Den organiska tillväxten var 14,6 procent i kvartalet. Aktien förbättrades 4,2 procent till 114,60 kronor. Recipharm, som är ett innehav i Stockpicker Newsletters Referensportfölj, lyfte 6,5 procent. Bolaget lyfte vinsten och omsättningen kraftigt i det tredje kvartalet. Rörelseresultatet blev 95 miljoner kronor (25). Recipharm fortsätter som tidigare under året att uppvisa ett starkt kassaflöde och bra cash conversion. Citadel Securities har blankat i mobilspelsföretaget G5 Entertainment. Blankningspositionen uppgår till 0,6 procent av kapitalet i G5. Aktien steg 0,7 procent efter att den senaste veckan tappat drygt 30 procent i spåren av sin rapport,

En av torsdagens förlorare var bostadsutvecklaren Oscar Properties med ett kursfall på 3,6 procent. På onsdagskvällen meddelades villkoren i bolagets utbyteserbjudande och företrädesemission. Teckningsåtagandena motsvarar 36 procent av nyemissionen. Durocs aktie rusade med 14,3 procent efter sin delårsrapport vilket visade på förbättring av den justerade rörelsemarginalen och rörelseresultatet. En sämre dag hade Eltel vars aktie föll 5,4 procent i spåren av sin rapport. Surgical Science lade bakom sig en kursuppgång om 21 procent efter att ha rapporterat nettovinst på 10,2 miljoner i tredje kvartalet (-1,0). Målet är att omsättningen år 2024 ska uppgå till 400 miljoner kronor och ebitda-marginalen ska uppgå till minst 40 procent. Net Insights aktie klättrade 24 procent utan några direkta nyheter.

 Här hittar du en tidigare börssammanfattning.