Stäng
Prenumerera gratis på Sveriges ledande nyhetsbrev inom bank & finans
Solenergibolag lyfte på avsiktsförklaring
18.11.2019

Solenergibolag lyfte på avsiktsförklaring

Stockholmsbörsen inledde veckan med en nedgång. OMXS30-index försvagades 0,7 procent till 1745. Solenergibolaget Azelio har tecknat en avsiktsförklaring med amerikanska Biodico om ett projekt i Kalifornien. Avtalet gäller ett samarbete om en kapacitet på cirka 120 megawatt. Aktien ökade 9,2 procent till 13 kronor.

På Large Cap-listan fanns Autoliv och Volvo bland de svagare pappren med kursfall om 2,5 respektive 2,2 procent. Fingerprint Cards fortsatte ned efter fredagens rapport och tappade 10,2 procent. Efter förra veckans rapport från medicinteknikbolaget Elekta har flera analyshus sänkt sina riktkurser för Elekta. Carnegie har även sänkt sin rekommendation till Behåll (Köp). Aktien såldes ned 4,4 procent till 121,10 kronor.

Snabba aktiecase direkt till din mobil? Läs mera här

New Waves grundare, vd och storägare Torsten Jansson säger i en intervju med DI att företaget nu är rustad för att möta nästa svacka med tungt finansiellt artilleri. Torsten menar att det kommer att komma en bra tid för förvärv. Aktien klättrade 0,3 procent till 58,20 kronor. Instalco är på väg att landa en sjukhusorder värd minst cirka en halv miljard kronor från NCC. Det uppger branschnyhetssajten installationssiffror.se med hänvisning till källor och uppgifter i projektdatabasen Byggfakta. Aktien ökade 2,2 procent till 132 kronor. Pareto höjer riktkursen för Nibe till 108 kronor (105), upprepar Sälj. Trots detta steg aktien 1 procent. Bettingbolaget Kindred öppnar idag sportbok och kasino online i delstaten Pennsylvania i USA. Vid stängning noterades aktien 0,3 procent högre.

Dagens Industri rekommenderar under "Veckans aktie" köp av Lime Technologies, som säljer programvara för kundhantering. Tidningen anser att värderingen är hög men företaget växer snabbt, har god lönsamhet samt delar ut pengar till aktieägarna. Aktien handlades upp 8,4 procent till 147 kronor. Anoto fortsatte sin uppgång med ytterligare 7,2 procent. Solenergibolaget Azelio har tecknat en avsiktsförklaring med amerikanska Biodico om ett projekt i Kalifornien. Avtalet gäller ett samarbete om en kapacitet på cirka 120 megawatt. Aktien ökade 9,2 procent till 13 kronor.

Här hittar du fredagens börssammanfattning.