Stäng
Missa inte de senaste aktietipsen och nyheter direkt från marknaden!
Stockpicker intervjuar - Zeptacoin
01.09.2021

Stockpicker intervjuar - Zeptacoin

Zeptagram är en blockkedjebaserad handelsplattform där ägarna av intellektuella rättigheter kan tokenisera deras tillgångar som NFTs och dNFTs. Zeptagrams målsättning är att bli en ledande handelsplats för musik- och IP-rättigheter. Tidiga investerare erbjuds möjlighet att investera i plattformsvalutan Zeptacoin i en begränsad omfattning till ett attraktivt pris.

Kan du beskriva för Stockpickers läsare vad Zeptacoin är för något?

– Zeptacoin är en kryptovaluta som har skapats av Zeptagram. Zeptacoin används just nu på Zeptagrams handelsplattform för musikrättigheter. Man kan köpa musikrättigheter med Zeptacoin. Vi har lanserat en NFT-plattform och där kommer man snart ha möjlighet att göra köp med Zeptacoin. Vi planerar fler satsningar i framtiden där Zeptacoin blir en plattformsvaluta. Royalties kommer att betalas ut med Zeptacoin och i takt med att användningsområden för Zeptacoin växer, hoppas vi att Zeptacoin blir en etablerad valuta som många känner till och använder som alternativt betalnings- och sparmedel, t.ex. istället för andra kryptovalutor. 

chris

Christina Löwenström, VD

Ni genomför just nu en ICO (Initial Coin Offering). Vad innebär det?

– Det innebär att vi sprider ägandet genom att Zeptagram säljer ut en del av sin valutastock. Det är en process som påminner om när ett bolag genomför en IPO inför en börsnotering.

När börsnoteras Zeptacoin och vad innebär det i praktiken?

– Zeptacoin börsnoteras den 15 oktober på kryptovalutabörsen BitMart. BitMart är en välansedd börs som växer och lägger stor vikt vid regulatoriska frågor. Från den 15 oktober kommer man att kunna köpa och sälja Zeptacoin som vilken annan kryptovaluta som helst.

Hur har Ni upplevt intresset för Zeptacoin bland investerare och allmänheten så här långt?

– Vi har vetat att intresset för kryptovalutor är stort men har ändå blivit positivt överraskade. Det stora intresset för Zeptacoin beror på att många tror på Zeptagram och vårt projekt. Vi var tidigt ute med en affärsidé som för många känns självklar och intresset är stort.

zepa12

Det finns idag mängder av olika "coins" över världen och nya introduceras hela tiden. Vad är så speciellt med Zeptacoin?

– Zeptacoin kommer att användas som en plattformsvaluta och dessutom kommer smarta kontrakt som initieras på våra plattformar att hanteras i Zeptacoin, t.ex. kvartalsvisa utbetalningar av royalties. Därmed har Zeptacoin ett praktiskt användningsområde. Utbudet av Zeptacoin är också begränsat. Det kommer aldrig att finnas fler coins än de som har skapats. Zeptacoin är därmed en inflationsfri valuta. Alla kryptovalutor är inte det.

Enligt dig, vilka är de främsta skälen till att man skall investera i Zeptacoin?

– Om man tror att vi är rätt ute i vårt antagande att musikrättigheter och NFTs har förutsättningar att bli en tillgångsklass som många människor vill göra investeringar i. Samt om man uppskattar en inflationsfri valuta och tror på kryptovalutor generellt.


Erbjudandet i sammandrag

Teckningsperiod: 22 augusti - 15 september 2021
Teckningspris: 0,35 USD
Handelsplats: BitMart
Datum för notering: 15 oktober 2021


Dokument och filer

Läs mer och teckna

Hemsida Zeptagram

Relaterade ämnen