Stäng
Prenumerera gratis på Sveriges ledande nyhetsbrev inom bank & finans
Stora rörelser skapar fantastiska affärslägen
19.03.2020

Stora rörelser skapar fantastiska affärslägen

Marknaden har på sistone präglats av historiska rörelser. Enskilda aktier på large cap har ofta uppvisat tvåsiffriga procentuella rörelser och vi får nog räkna med att den höga volatiliteten håller i sig ett tag framöver.

Hög volatilitet (stora rörelser) ökar risken men samtidigt uppstår också affärslägen som vi inte är bortskämda med på många år. Ett bra exempel är en affär i Balder som våra prenumeranter på Stockpicker Swing Trader genomförde idag.

I morgonens Swing Trader lyfte vi fram Balder och ett möjligt affärsläge som vi såg skulle kunna uppstå. Balder avslutade nämligen dagen innan med köpflöden och vår hypotes var att ytterligare köpflöden var möjliga i den tidiga handeln.

Teknisk analys Balder

Klockan 09:04 skickade vi ett meddelande via vår snabbmeddelandetjänst Telegram om att vi köper Balder på 268 samt 262 kronor. Därefter hade man ett tidsfönster på cirka 10 minuter att köpa Balder.

Klockan 09:31 skickade vi ett nytt meddelande om att vi tar hem vinsten på 284 kronor (+7,2 procent). Aktien fortsatte därefter upp till 293 kronor som högst. Det fanns alltså gott om tid att ta hem vinsten.

Här kan kan du läsa mer och beställa Swing Trader: 
https://www.stockpicker.se/produkter/stockpicker-swing-trader

Av
Mats Ahlskog Analytiker