Stäng
Prenumerera gratis på Sveriges ledande nyhetsbrev inom bank & finans
Storpost mäklad i Collector
19.11.2019

Storpost mäklad i Collector

Stockholmsbörsen visade på små rörelser på tisdagen med fokus på banksektorn. OMXS30-index backade 0,1 procent till 1743. SEB mäklade på tisdag förmiddag en post på 4,03 miljoner aktier i nischbanken Collector inbördes till kursen 43,50 kronor per aktie.

SVT-programmet Uppdrag Granskning kommer i onsdagsavsnittet att presentera nya penningtvättsavslöjanden kring Swedbank, rapporterar Bloomberg News. Swedbank och SEB ökade 0,9 respektive 0,8 procent. Saab meddelar att Förenade Arabemiraten avser att göra en tilläggsbeställning avseende köp av ytterligare två avancerade flygburna övervakningssystem. Det potentiella ordervärdet kopplat till tilläggskontraktet kan uppgå till drygt 1 miljard dollar. Aktien avancerade 1,8 procent till 327,20 kronor.

Snabba aktiecase direkt till din mobil? Läs mera här

Flera cykliska företag hade en gynnsam utveckling. SSAB A ökade 2 procent med draghjälp av en god utveckling för stålbolagen ute i Europa. Atlas Copco och Boliden avancerade 0,2 respektive 0,4 procent. Igår kväll kom statistik avseende leveranser av de sex största vitvarukategorierna i USA, AHAM 6. Leveranserna sjönk med 12,1 procent i oktober, jämfört med samma månad i fjol. Statistiken är viktig för Electrolux som har en stor andel av sin vitvaruförsäljning i USA. B-aktien minskade 3,2 procent till 244,80 kronor.

Oscar Properties har vunnit en tvist med en leverantör i projektet 79&Park. Enligt en skiljedom ska Oscar Properties erhålla cirka 30 miljoner kronor netto efter omkostnader. Ersättningen avser vite och ränta till följd av förseningar med leveranser till projektet. Denna ersättning kommer att ge en positiv resultateffekt om cirka 20 miljoner kronor. Aktien handlades ned 7,1 procent till 3 kronor. RNB:s butikskedjor Polarn O. Pyret och Brothers har under hösten flyttat centrallagret till ett nytt lager som Nowaste Logistics etablerat. Det nya lagret består av en automatiserad gods-till-expeditör-lösning med hög kapacitet, som integrerar volymerna för både butik och e-handel vilket skapar både synergier, flexibilitet och skalfördelar. Aktien föll 2,3 procent och stängde till 1,24 kronor.

Sinch har emitterat ett seniort, icke-säkerställt obligationslån på 750 miljoner kronor. Löptiden är fem år med en rörlig tremånadersränta på STIBOR plus 250 baspunkter. Företaget uppger att intresset var stort bland investerare och obligationen blev övertecknad. Aktien lyfte 0,9 procent till 217,50 kronor. SEB mäklade på tisdag förmiddag en post på 4,03 miljoner aktier i nischbanken Collector inbördes till kursen 43,50 kronor per aktie. Affären är på 175 miljoner kronor och motsvarar 3,9 procent av aktierna i bolaget. Aktien ökade 3,9 procent till 46,85 kronor.

Bioarctics behandling av patienter med komplett ryggmärgsskada uppvisar ingen effekt i form av elektriska impulser på skadeområdet efter behandling. Det visar interimsresultaten från fas 1/2-studien med SC0806. Aktien såldes ned 3,6 procent till 94,20 kronor. E-handelsplattformbolaget Litium fick se sin aktie minska 7,3 procent. Litium fick under måndagseftermiddagen tekniska problem och bland de drabbade kunderna fanns Jollyroom och Teknikmagasinet, vars sajter låg nere på tisdagsmorgonen. Senare meddelades att lejonparterna av kundsajterna var uppe igen.

Här hittar du måndagens börssammanfattning.