Ny vändning i Coinshares International. Dags att utmana toppnivåer?
09.09.2021

Ny vändning i Coinshares International. Dags att utmana toppnivåer?

Nu i veckan har fokus ånyo satts på kryptovalutamarknaden i och med att volatiliteten ökat rejält. Under tisdagen föll exempelvis Bitcoin och Ethereum kraftigt. En aktie som påverkats av turbulensen är Coinshares som börsnoterades under våren.

Först publicerad i Stockpicker Newsletter 1893 (8 september 2021)

Kurshistoriken är alltså inte speciellt lång och från i våras då aktien toppade omkring 130 kronor har handeln skett söderut. Nu under hösten ser vi dock hur aktien piggnat till och det finns några viktiga tekniska kursområden som vi håller under uppsikt.

20210908 CS

Först och främst kan vi konstatera att köparna nu etablerat aktien ovanför trendindikatorerna. Detta pekar på att det finns ett köpintresse igen. Samtidigt möter ett tufft motståndsområde kring 92 – 98 kronor som måste passeras för att köparna ska få en chans att lyfta Coinshares mot tidigare toppnivåer.

Trendindikatorerna omkring 80 – 82 kronor är viktiga på nedsidan. Ett nedbrott här skulle nämligen ge oss signaler på att nedgången kan fortsätta ner mot 60 kronor igen. Köparna gör ett försök att vända trenden och det är inte alls osannolikt att vi har tresiffriga nivåer inom kort.

Av
Mats Ahlskog Analytiker