Stäng
Missa inte de senaste aktietipsen och nyheter direkt från marknaden!
Volatil resa med lyckligt slut - 130% vinst
16.09.2020

Volatil resa med lyckligt slut - 130% vinst

Det har gått upp och ned i sportboksbolaget Kambi sedan vi beslutade oss att addera aktien till vår Referensportfölj.

Skickades till Stockpicker Newsletters prenumeranter 15 sept 2020. Läs mera om Newsletter här

Men nog var beslutet ändå rätt. Idag har nämligen kursen slutligen nått vårt utsatta mål om 260 kr. Därmed har aktien mer än väl infriat den potential vi såg framför oss. Nuvarande nivå innebär nämligen alla tiders kursrekord för aktien.

Det finns förstås inget som säger att den toppar ur här. Tvärtom, när nya rekordnivåer nås tenderar kursen stiga vidare av bara farten. Vill man rida ut momentum är det bara att hålla i.

För egen del har vi aldrig hört till skaran av momentumspelare utan valt att i huvudsak fokusera på fundamentala värden. Baserat på vårt sätt att beräkna dessa (med hänsyn tagen till idag tillgänglig information) anser vi att aktiens nuvarande prissättning är högst rimlig. Den fråga vi ställer oss nu är väl snarare om rekommendationen skulle bli köp här runt 260 kr? Och svaret är nog nej. Vi skulle sannolikt ha rekommenderat att avvakta med köp på den här nivån.

Givetvis kan kursen gå högre om bolaget lyckas knipa nya substantiella avtal på exempelvis den oerhört dynamiska amerikanska marknaden (eller nya sådana). Sentimentet är därtill starkt med återstart av idrottsevenemang världen över. Samtidigt tror vi också att en del förväntningar på framtida erövringar ligger i dagens kurs redan.

Med allt ovan nämnt samt med förvisningen att ha lyckats få med oss en finfin avkastning motsvarande ca 130% väljer vi nu att säkra vinsten. Vi säljer vårt innehav till nuvarande köpkurs om 270kr.

Av
Jacek Bielecki Analytiker