Pressrum

Här hittar du de senaste nyheterna från Stockpicker AB.


Ab Stockpicker Finland Oy 2.0 Utvecklingsprojekt

Pressmeddelande   •   1 januari 2024

Stockpicker Finland Oy genomför en omfattande digital uppdatering av webbplattformen under åren 2024 och 2025. Utvecklingsprojektet genomförs för att vi bättre ska kunna möta det som efterfrågas av våra läsare och samtidigt ha möjlighet att erbjuda flexibla marknadsföringslösningar till våra företagskunder.

SV Co fundedbytheEU RGB POS


Stockpicker anlitar Hyper Island för konceptutveckling

Pressmeddelande   •   1 oktober 2019

Stockpicker har i höst inlett ett samarbete med en grupp toppstudenter från Hyper Island. Med detta vill Stockpicker fokusera på konceptutveckling och att få fram konkreta strategier för förnyelse. Målet är att utveckla tjänster för att ta en bransch som upplevs som exkluderande och tråkig till att bli mer inkluderande och tillgänglig.

Mats Ahlskog, VD på Stockpicker, ser redan goda resultat av samarbetet:

– Inputen utifrån är extremt värdefull för oss. Att jobba med innovatörerna på Hyper Island ger möjlighet till nya infallsvinklar och driver oss i rätt riktning. Att de därtill har ett utifrånperspektiv då det kommer till finansbranschen är till stor fördel i utvecklingsprocessen.

Med hjälp av Hyper Island vill Stockpicker gå mot att bli mera tillgänglig för alla och nå nya kundgrupper, detta med hjälp av nya produkter och förnyade koncept.

– Vi har sett ett ökat intresse från nya målgrupper och detta vill vi på allra bästa sätt ge gensvar på, säger Ahlskog.

För att verkställa planerna vill Stockpicker sätta fokus på att utbilda nya och potentiella kunder. Många upplever aktiemarknaden som svår, tråkig och riskfylld. Genom utbildning vill man påvisa motsatsen.

– Vi tror att inkörsporten för många är kunskap, därför vill vi erbjuda olika typer av utbildning som sänker tröskeln till aktiemarknaden, säger Ahlskog.

Viggo Widoff, student vid Digital Media Creative-programmet på Hyper Island, jobbar tillsammans med Stockpicker.

– Med vår erfarenhet och vårt sätt att tänka så är det stimulerande att få hjälpa ett bolag inom börs och finans. Det här är en av de få branscher som ännu har tydliga steg kvar att ta inom digitalisering, utveckling och förnyelse, säger Widoff.

Hyper Island erbjuder utbildningar, kurser samt innovationsstrategier för företag som vill ha tillväxt. De har tidigare jobbat med bl.a. Volvo, Netflix och Swedbank. Nu står Stockpicker på tur för kreativt samarbete.

Mats Ahlskog
VD, Stockpicker
Tel.: 08-662 06 69
E-post: mats(a)stockpicker.se
www.stockpicker.se

Viggo Widoff
Digital Media Creative, Hyper Island
Tel.: 073-590 91 51
E-post: viggo.widoff(a)hyperisland.se

Ladda ner pressmeddelandet här

Stockpicker vill utmana finansbranschen genom ett samarbete med Talita

Pressmeddelande   •   Jul 01, 2019

Den ideella organisationen TALITA, som hjälper kvinnor ur prostitution, pornografi och människohandel, har inlett ett unikt samarbete med Stockpicker AB - ett ledande företag inom aktie- och fondanalys. Stockpicker utmanar resten av finansbranschen att ta ställning och stödja Talitas verksamhet.

”Företag i finansbranschen är inte kända för att ta ställning i samhällsfrågor, men det tänker vi ändra på” säger Stockpickers VD Mats Ahlskog, som menar att näringslivet kan göra mycket mer för att stötta privata initiativ, och hjälpa de svagaste i samhället.

Talita driver skyddade boenden med rehabilitering, i Sverige och utomlands, för kvinnor som vill lämna sexhandeln och forma ett nytt liv. Talita ger det första akuta stödet och fortsätter sedan med traumabearbetning och integrering i samhället.

”Genom att få förmånen att samarbeta med företag som Stockpicker, kan vi hjälpa unga flickor och kvinnor som lever på samhällets okända skuggsida. Våra klienter kommer till oss efter polistillslag mot sexköpare, människohandlare och hallickar. De är svårt traumatiserade och behöver omfattande stöd - ofta långt mycket mer än samhället kan ge” säger Anna Sander, en av Talitas grundare.

Stockpicker kommer att introducera TALITA till kunder och samarbetspartners och utmana även dessa att bli företagspartners. Genom bolagets nätverk når man ut till över 60 000 privatpersoner och företag.

Så här hjälper du:

Privatperson: Gå in på Talitas hemsida och läs mer eller swisha din gåva till 1230323923. Du kan också betala in din gåva till bankgiro 900-5984.

Företag: Kontakta info@talita.se för info om hur du blir månadsgivare.

För mer information kontakta:

Anna Sander och Josephine Appelqvist, grundare Talita

Mobil: 0734-404 404 eller 0708-351470

Mail: info@talita.se

Mats Ahlskog, VD Stockpicker AB

Tel: 08-662 06 69

Mail: mats@stockpicker.se